Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet, kérjen időpontot!

Hívjon minket

+36 20 943 7081

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet, kérjen időpontot!

Ínyplasztika

A szép mosoly nem csak az egészséges fogaknak köszönhető, hanem a körülötte lévő lágyrészek harmóniájának is. Ez a harmónia számos ok miatt megtörhet. Ennek helyreállítása az ínyplasztika sebészeti megoldásainak feladata.

Ínymosoly megszüntetése

Az ínymosoly olyan mosolyt jelent, amikor az íny a fogakat részben elfedi és mosolygás közben a felső állcsont ínye látszik az esztétikus fogak és köztük lévő harmonikus papillák helyett. Ez az aprónak tűnő hiba önbizalom hiányt okozhat és társaságban nem tudunk felszabadultan mosolyogni, nevetni. Az íny hosszának csökkentésével kialakítjuk a harmonikus mosolyt és egyensúlyba hozzuk az íny hosszát a fog méretével és formájával valamint a felső ajak formájával. Sok esetben a fogak alakjának megváltoztatása is szükséges fémmentes restauráció segítségével.

Ínyplasztika, ínymosoly
Visszahúzódott íny

Ínyplasztika a visszahúzódott fogíny kezelésére

Az íny visszahúzódása különösen a kor előre haladtával egyre inkább gyakori probléma. Az esztétikai eltérésen kívül, számos más panaszt is okozhat (mint például fognyaki érzékenység). Amennyiben az ínyvisszahúzódás hátterében fogágybetegség áll, először mindenképpen azt kell kezelnünk. Csak ezután következhet az ínyplasztika valamelyik formája: elcsúsztatott lebeny, tunnel technika, szabad lebeny és a többi. A megfelelő beavatkozást követően az elvesztett íny helyére új íny kerül, a fog és a kopott fognyak pedig ismét visszakapja alapvető védelmét és pár hét leforgása alatt semmi nyoma sem lesz a beavatkozásnak. A fogíny újra szép, esztétikus, funkcionálisan teljes és egészséges.

Implantátum behelyezés esztétikus területekre

Elsősorban a felső frontfogak területén az implantáció végzése során nem elegendő csak az, hogy az implantátum megfelelő csontos környezetbe kerüljön, hanem a lágy részek (íny) tökéletes  helyreállítására is törekednünk kell, hogy tökéletes esztétikai eredményt érjünk el. Az ínyplasztika nem csak ajánlott, de szükséges ilyen esetekben. Bizonyos esetekben erre külön ínyplasztikai műtétet végzünk.

Implantáció utáni ínyplasztika

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet, kérjen időpontot! • Cím

  1042 Budapest, József Attila utca 82., 1. emelet

 • Telefon

  +36 20 943 7081

 • Rendelési idő

  H-P: 8-18
  Hétvégén zárva

Bridge On Four közösség

Kövessen minket a Facebookon is!