Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet, kérjen időpontot!

Hívjon minket

+36 20 943 7081

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet, kérjen időpontot!

All On Four

High-tech megoldás a teljes fogatlanságra

 

Mit tehet a fogorvos akkor, ha Ön bármely okból elveszítette fogainak nagy részét, vagy akár mindet és ezzel együtt nagymértékű lágy rész és csonthiány is kialakult a szájában?

A legjobb megoldás az All On Four kezelés, melyről megpróbálunk minél szélesebb körű információkkal szolgálni.

All On Four, a lehetőség

Fogászati röntgen

All On Four = Teljes foghiány megszűntetése csontpótlás nélkül, négy implantátumon rögzített körhíddal

A technika lényege, hogy, a fogmű viselésére alkalmas megfelelő méretű implantátumokat olyan szögben helyezzük el, hogy a meglévő csontformát és mennyiséget kihasználva a lehető legvastagabb csontban legyenek. Ez lehetővé teszi, hogy kevesebb fogászati implantátum csontpótlás nélkül is hosszú távon alkalmas legyen a rágásból eredő nagy erőhatása elviselésére is.
Abban az esetben, ha az implantátumok behelyezéséhez a szájban meglévő csont nem elegendő, akkor a szájon kívül az arc csontjaiba lehet becsavarozni az implantátumokat. Ez a terület a járomcsont (os zygomaticus), esetleg az ékcsont (os sphenoidale).

Az All On Four műtét

Ha a szájban csont kevés az implantációhoz, és a beteg nem egyezik bele zygoma, vagy pterygoid implantátum behelyezésébe sem, akkor már csak a csontpótlás után történő implantáció marad meg lehetőségnek.

 

Az implantátum behelyezése történhet akár a foghúzással egy időben. Amennyiben már nincsenek fogai, ez tovább egyszerűsíti az eljárást. A beavatkozás kb. 2 órát vesz igénybe az ideiglenes rögzített fogpótláshoz szükséges mintavétellel együtt. A műtéti terület jól érzésteleníthető. A fogorvos sem érezi jól magát, ha miközben dolgozik, fájdalmat okoz a keze alatt lévő embertársának. Arról nem is beszélve, hogy fájdalomtól izgő-mozgó betegen nem is lehet megfelelő minőségű munkát végezni. Azonban ha nagyon fél, akkor lehetőség van altatásra is.

 

Az implantátumok behelyezését általában szikével történő metszés után, lebenyes feltárásból végezzük. Azonban a digitális technika egyes esetekben ma már lehetővé tesz feltárás és varrás nélküli műtéti sablonnal végzett beavatkozás is. Mivel a beavatkozás előtt minden esetben rutin-szerűen 3D rtg felvételt, CBCT-t készítünk, ennek adatai alapján amennyiben ezt a high-tech beavatkozást szeretné, – amely kevésbé véres, a műtét után kevésbé fájdalmas és kisebb a duzzanat,- akkor kérheti az implantációs sablonnal végzett műtétet.

 

A műtétet követően harapás rögzítés, fogpróba, majd a műtéti duzzanat csökkenése után (4-7 nap), az implantátumokra csavarozott ideiglenes műanyag fogpótlás behelyezése történik. Az első 8 héten szigorúan tilos a rágás. A fogmű és az implantátumok tisztítása fontos. Az ehhez használatos eszközöket megmutatjuk és használatukra megtanítjuk. 3-4 hónap alatt, a csontgyógyulás ideje alatt 2-3 kontroll vizsgálat szükséges.

All On Four, fogbeültetés
All On Four, állkapocs röntgen, fogászat VI. kerület
All On Four, fogsor, fogászat budapest
Fogászat, fogorvos az All On Four kezeléshez

Kapcsolatfelvétel

Küldjön üzenetet, kérjen időpontot! • Cím

  1042 Budapest, József Attila utca 82., 1. emelet

 • Telefon

  +36 20 943 7081

 • Rendelési idő

  H-P: 8-18
  Hétvégén zárva

Bridge On Four közösség

Kövessen minket a Facebookon is!